27 octombrie 2011

Sufleu de conopida cu macaroane

Avem nevoie de: 
- aproximativ 1 kg de conopida
- 1 punga macaroane, la alegere
- 2 cepe
- 300 gr kaizer/bacon sau ceva sunca (daca va place carnea, puteti pune si mai mult)
- sare si piper
- unt
- 2 oua
- 400 gr smantana
- aproxmativ 500 ml lapte
- faina
- 3-4 catei de usturoi (pe cei care-i deranjeaza il pot elimina din reteta)
- branza de oricare sau cascaval.

   Acum, ca am insirat ingredientele, sa trecem la preparare.
  Conopida se curata si se desface in buchetele, se spala bine si se lasa cam 10-15 minute, in apa rece, pentru a iesi eventualele insecte, impuritati, dupa care se pune la fiert in apa cu sare.
  Intre timp se pun si macaroanele la fier, tot in apa cu sare si putin unt. Pana fierb conopida si macaroanele, se pregatesc restul de ingrediente.
  Ceapa se toaca si se pune la calit cam 5 minute, se feliaza in bucati mici si kaiserul si se pune peste ceapa, se lasa la calit pana se rumeneste mai bine. Se iau de pe foc cand sunt gata.
 Dupa ce a fiert conopida, o trecem sub jet de apa rece si o tocam, dar nu foarte marunt. Se amesteca cu kaiserul si se condimenteaza cu sare si piper.
  Pastele se scurg de apa (se trec sub jet de apa, daca doriti, noi romanii cam asa procedam, italienii si marii bucatari nu recomanda clatitul pastelor).
 Se unge o tava mai mare cu unt si se pun pastele, iar deasupra amestecul de conopida si kaiser. Peste se pune sosul preparat astfel: se amesteca bine faina, laptele, ouale batute in prealabil, smantana si usturoiul trecut prin presa sau dat prin razatoare. Dupa aplicarea sosului, se presara si branza sau cascavalul rase prin razatoarea mare.

  Se da la cuptor, la foc mediu (180 grade celsius), timp de aproximativ 30 de minute. Sufleul se poate servi atat rece cat si cald.

   Calitatea pozelor nu este foarte buna, nu a functionat aparatul, sper sa fie de ajutor si aceste poze

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu