2 noiembrie 2011

icre false

  Aperitivul acesta e printre primele lucruri invatate, legate de gatit. Il recomand pentru micul dejun, sau ca aperitiv cand primiti musafiri. E un deliciu si se pregateste usor.
  Nu am cantitati, pentru ca se face dupa nevoi. Se da in clocot bulionul, se adauga gris in ploaie (se amesteca intr-una pentru a nu se forma cocoloase) pana bulionul ajunge la consistenta unei smantani mai moale. Se mai lasa 1-2 minute la fiert, amestecand incontinu. Se da putina ceapa prin razatoarea mica (la 1 l de bulion ajunge jumatate de ceapa, se pune dupa gust), se adauga in amestecul de bulion si se lasa la racit. Intre timp se face o maioneza dintr-un ou, care se adauga in compozitia de bulion, dupa ce acesta s-a racit.
Important: daca se adauga mai repede maioneza, aceasta se va taia si se va topi. La final se potriveste la gust cu sare, piper sau ce mai doriti.


    Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu