1 noiembrie 2011

Tarta cu mere si caramel

Ingrediente pentru aluat:
-         200 g unt
-         4 linguri zahar
-         6 linguri apa
-         jumatate lingurita sare
-         jumatate plic praf de copt
-         1 ou
-         400 g faina

Ingrediente pentru umplutura:
-         8 mere potrivite, curatate si taiate in bucati mai mari
-         400 g zahar
-         250 g unt/margarina rama
-         4 oua
-         500 ml lapte
-         esenta rom, dupa gust
-         1 ou pentru uns tarta


1.     Se framanta din toate ingredientele un aluat consistent si se lasa la rece aproximativ 2 ore.
2.     Intr-o cratita se caramelizeaza 200 g zahar. Untul se amesteca cu zaharul ramas, ouale batute bine, esenta,laptele si se toarna peste caramel, amestecand bine. Se adauga merele, se omogenizeaza si se ia cratita de pe foc.




3.     Aluatul se imparte in doua, iar prima parte se intinde in forma de tarta imbracand si peretii. Surplusul de aluat se pastreaza pentru a face modele pentru décor. Se toarna caramelul cu merele si se niveleaza.

4.     Se intinde o foaie din aluatul ramas si se inveleste tarta. Restul de aluat se framanta si se formeaza modele dupa imaginatie. Se pun pe tarta, se unge cu oul batut si se coace la foc mic (150 grade) 40-45 minute, sau dupa miros J


Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu