17 ianuarie 2012

budinca

Budinca pt. desert se face asa:


- 1 galbenus
- 1 albus
- 3 linguri rase cu zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 plic budinca de vanilie
- 0,5 l lapte rece


' galbenusul se freaca cu zaharul si zaharul vanilinat pana au consistenta cremoasa
' se adauga 6 linguri din lapte si plicul de budinca frecand bine pana se face ca o crema pufoasa
' laptele se fierbe, se ia de pe foc, se incorporeaza budinca amestecand incontinu ca sa nu se faca cocoloase
' se mai da in un clocot de cca 1 minut
' se trece budinca printr-un ciur frecand cu lingura, altfel nu trece, pt ai da o consistenta foarte fina si mai
  cremoasa
' se lasa la racit aproximativ 15 minute
' albusul se bate spuma si se incorporeaza in budinca amestecand usor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu