2 februarie 2012

piept de pui cu prune confiate si nuca

 

O delicatese pompoasa si foarte usor de pregatit. O recomand tuturor persoanelor care sunt deschise sa incerce gusturi noi, pentru ca este un buchet de arome.






   Am folosit:
- 1 piept de pui
- prune confiate cam 100 g
- nuca macinata cca 2 cani
- sare
- scortisoara

  Sos:
- nuca taiata o cana
- 100 g smantana
- 100 ml suc de portocale proaspete

  Garnitura:
- compot de afine negre (sau ceva in genul acesta)

Umplutura


  • pieptul se desface pe muschi exact ca la snitele si se bat putin doar cat sa se fragezeasca    
  • se condimenteaza cu sare si scortisoara si se tavalesc prin nuca macinata exact cum se face la snitele prin faina
  • se ia o bucata in mana, se pune o pruna* intr-un capat si se ruleaza dupa care se sigileaza cu o scobitoare. Procedati asa pana terminati toate fileurile. Daca mai este necesar mai tavaliti o data bucatile de carne prin nuca macinata
  • se pun bucatile de carne intr-o tava in care s-a pus un pahar de supa de pui** sau apa, se picura ulei de masline peste carne si se sigileaza tava cu capac
  • se da tava la cuptorul incins la 200 grade Celsius cam 15 minute dupa care se scoate capacul, se insiropeaza cu sosul lasat, fiecare bucata de carne si se mai lasa in cuptor cam 10-15 minute

Sosul



  • nucile taiate se prajesc intr-o tava dupa care se adauga sucul de portocala si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute, se dauga smantana si se mai lasa sa dea un clocot si gata sosul
   Pieptul de pui se serveste impreuna cu sosul de nuca si compotul de afine negre, care este de fapt cireasa de pe tort, completeaza foarte bine acest meniu.

*prunele confiate folosite de mine au fost destul de moi si nu necesitau hidratare. In caz ca aveti prune foarte uscate sa nu uitati sa le si hidratati in suc de portocale 
**se poate face foarte repede putina supa de pui, in timpul pregatirii fileurilor. Oasele si pielea de la piept le puneti repede la fiert intr-o craticioara si asa gustul mancarii va fii mai aromat.

   Si acum pozele :) si o portie pentru voi ;)
   


 POFTA BUNA!!!


10 comentarii:

  1. Wow, si eu care ziceam sa faci o tocanita simpla romaneasca, rapida si usoara...:p

    O reteta foarte rafinata, ce sa mai zic...cred ca a fost un concert de arome acolo in farfurie... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. pfff, am avut azi la pachet, am uitat sa-ti dau, dar iau si maine ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai dat gata! Arata extrem de apetisant... Pot sa gust si eu??
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. as manca si cu mere padurete...mi-e foame , ma servesc , sa stii !

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am mancat pana acum! Arata fantastic! :)

    RăspundețiȘtergere