10 iulie 2012

omizi delicioase



 Cotrobaind eu pe aici am dat pste aceasta minunata paine....sau minunatele omizi, foarte haioase pentru copii. Trebuia sa le incerc asa ca uitati numai ce mi-a iesit:






Ingrediente:  
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata (7 sau 10 g)
  • 30 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura coaja de lamiae rasa
  • jumatate de lingura de sare
  • 1 ou
  • 1 albus de ou

Pt decor:
  • 1 galbenus de ou
  • o lingura de lapte
  • cateva stafide

Preparare:
  • laptele se incalzeste intr-o oala, se adauga untul si se lasa la topit
  • faina se cerne de 2 sau 3 ori, se adauga drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si coaja de lamiae
  • se adauga laptele cu untul si se mixeaza  pana la omogenizare, cam 5-10 minute
  • se acopera recipientul cu folie alimentare si un prosop si se lasa aluatul la loc cald pentru dospit
  • intre timp se incalzeste cuptorul la aproximativ 160-180 grade Celsius (foc mediu) si se pregateste tava cuptorului cu o hartie de copt
  • cand aluatul si-a dublat volumul, se ia putin la framantat pe masa de lucru infainata
  • se formeaza din aluat un rulou, se taie in 8 bucati, fiecare bucata se imparte in 5 bucati mai mici. Din acestea se formeaza bile mici de aluat care se aseaza strans una de alta pe tava ca in poza
  • galbenusul de ou se amesteca cu o lingura de lapte. Cu aceasta compozitie se pensuleaza omizile
  • am pus cate 2 stafide pe fiecare omida, drept ochi
  • se dau la copt pentru aproximativ 25 de minute
  • la gata se lasa la odihnit pe un gratar







   Sunt ideale pentru un mic dejun insotite de o ceasca cu lapte sau cafea.

   POFTA BUNA!!!

5 comentarii:

  1. Ce idee faina!!! Foarte de efect ptr copii.. doar imi place si mie!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador painea facuta in casa iar aceste omizi arata foarte haios :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte gustoasa painea de casa, eu vreau sa le fac nepotilor niste omizi, sa vad cum reactioneaza ;)

      Ștergere