29 iulie 2012

cumparaturi de sezon

 
   Buna ziua la toata lumea


   Astazi am fost la "cumparaturi" in gradina, mai jos veti vedea achizitiile. O parte am vandut (aveam prea multe) si mai vand la cine vrea. Din alta parte m-am pus pe facut pasta de rosii. Saptamana aceasta tata a facut si bulion si vom mai face.
   Sunt foate multumita ca am inca de unde cara, sut netratate chimic,drept dovada imperfectiunile care se vad.








    Ce bune vor fi in stomac la iarna :D

27 iulie 2012

tag...tag...tag...=leapsa 2

...deoarece am fost foarte superficiala in a citi acest blog award, revin cu cateva completari.


  1. Post the Liebster Award image on your blog.
  2. Each person must post 11 things about themselves.
  3. Answer the question the tagger has set for you plus create 11 question for the people you've tagged to answer.
  4. Choose 11 people and link them in your post.
  5. Go to their page and tell them.
  6. Remember no tag backs!

Si....:
  1. problema rezolvata
  2. 11 lucruri despre mine, greu de spus: 1. sunt mica de inaltime, 2. prestez o munca de birou, 3. prefer iesirile la munte, nu urasc marea dar nu as vizita-o mai des de o data la 5 ani, indiferent de mare mai putin cea romaneasca, colcaie de manelisti si cocalari, 4. nu-mi plac manelistii, cocalarii si persoanele  care au o privire tampa, incerc sa ma feresc de ei atat cat depinde de mine, 5. sunt foarte otimista din fire, nu e ceva cultivat de mine, 6. nu stiu cum si de ce dar cel mai bine ma inteleg cu minoritatile din Romania :)) , imi place de ei pt ca am observat o mai mare perseverenta in ceea ce fac si parca lupta mai mult pt ceea ce-si doresc, 7. cand eram mica citeam cu forta, aveam norma impusa de mama, acuma regret enorm ca nu am suficient timp ca sa citesc, 8. iarna ce a trecut am invatat sa merg cu snowboard-ul si-mi place atat de mult incat vara aceasta am visat de cateva ori ca e iarna si sunt pe partie,    

9. iubesc iarna, prefer concediile facute iarna in loc de cele facute vara, 10. sunt o fire energica, 11. am fost crescuta de bunici (din diverse cauze, va rog sa nu dezbateti aceasta problema gen ca nu e ok ca e nevoie de mama etc, va multumesc pt intelegere) , anul trecut i-am pierdut pe ambii la un interval de 3 luni, prima a fost bunica. Acest eveniment s-a intamplat dupa ce am trecut eu personal printr-o situatie neplacuta pe parcursul a 2-3 ani. Toate aceste evenimente si-au lasat amprenta asupra psihicului meu si a fost necesar sa merg la psiholog si bine am facut, am gasit unele raspunsuri la problemele mele.

3.- 4. trebuie sa raspund celor 11 intrebari lasate de blue roses, am raspuns aici si sa "fabric" alte 11 intrebari pentru persoanele pe care le voi tagui. Deoarece nu am timp, am sa copii unele intrebari de la Blue Roses, sper sa nu te superi draga. Si sa aleg 11 persoane, sa vedem....:
Intrebarile sunt: 


1. Ce visai sa te faci cand erai mica?
2. Unde ti-ar placea sa pleci in vacanta (e vis, cheltuielile nu conteaza)?
3. Ce stil iti place cel mai mult? (sport, casual, elegant etc)
4. regreti parti din viata ta, anumite actiuni, decizii luate, ai schimba ceva?
5. Cine este persoana care te-a influentat cel mai mult?
6. ce faceti cu hainele pe care nu le mai purtati?
7. Ca bloggerite cred ca toate ati participat la campanii de testare. Care a fost produsul cel mai impresionant pe care l-ati recomandat apoi cu caldura, l-ati recumparat etc.?
8. La capitolul ingrijire, ce va preocupa cel mai mult (fata, par, corp, unghii etc.)?
9. ai anumite aspiratii, iti pui target in anumite actiuni? 
10. S-a intamplat sa va impresioneze un film in mod deosebit? (lacrimi, poate, dar si sa va faca sa schimbati ceva in viata voastra, sa aveti o epifanie moment de claritate)
11. Daca se intampla ceva si trebuie sa impachetati o singura valiza, mica, in graba, care sunt lucrurile care ar avea prioritate? 

Persoanele selectate sunt:
Diverse cititorul meu fidel ;)
Simona
Gaby
Amalia
Krmen
Monica
Kryss 
Roxi
MoGio

5. i-am instiintat
6. no tag backs - ok ok

Mult spor la leapsa :)) , nu ma supar daca nu onorati minunatul "cadou", este lung si cere timp. Va pup si spor la lecturat :))



26 iulie 2012

tag...tag...tag ..... = leapsa

   O perioada buna de timp am scapat de asa ceva :P, nu ma deranjeaza sa fiu nominalizata la tot felul de cadouri de genul. Ce se intampla de fapt: blue roses m-a nominalizat la un blog award, trebuie sa raspund la urmatoarele intrebari:


1. Ce visai sa te faci cand erai mica?
2. Unde ti-ar placea sa pleci in vacanta (e vis, cheltuielile nu conteaza)?
3. Ce stil iti place cel mai mult? (sport, casual, elegant etc)
4. Care e culoare preferata (oja, machiaj, haine)?
5. Cine este persoana care te-a influentat cel mai mult?
6. Iti place sa gatesti? Care este reteta ta preferata (daca raspunsul e nu, la prima, tot ai un fel de mancare preferat, nu)?
7. Ca bloggerite cred ca toate ati participat la campanii de testare. Care a fost produsul cel mai impresionant pe care l-ati recomandat apoi cu caldura, l-ati recumparat etc.?
8. La capitolul ingrijire, ce va preocupa cel mai mult (fata, par, corp, unghii etc.)?
9. Care e cea mai 'dezastru' greseala de machiaj observata de tine? (ex. mie mi se pare nasol rujatul excesiv/aplicat incorect de ajunge rujul pe dinti)
10. S-a intamplat sa va impresioneze un film in mod deosebit? (lacrimi, poate, dar si sa va faca sa schimbati ceva in viata voastra, sa aveti o epifanie moment de claritate)
11. Daca se intampla ceva si trebuie sa impachetati o singura valiza, mica, in graba, care sunt lucrurile care ar avea prioritate?
   
   Am intarziat sa fac acest post deoarece am fost intr-un mic concediu, practic un weekend prelungit mai mult, iar la intoarcere numai timp de blog n-am avut :(.
Incerc sa raspund acestor intrebari cat mai scurt posibil :P.

  1. cand eram mica mica ma vedeam lucrand la birou cu pixul in mana, imi placea postura aceasta, vazand-o pe mama la fel, foarte eleganta si frumoasa , mai tarziu cand aveam cat de cat discernamant, mi-am dat seama ca mi-ar place sa fac liceul de arte plastice (nu mi-a iesit), am ajuns ce mi-am dorit prima data...deci sa avem grija ce ne dorim ca s-ar putea sa se intample :))
  2. JAPOOOOONIIIIIAAAAA
  3. toate, nu pot alege, fiecare situatie in care ma aflu necesita o anumita tinuta, nu vreau sa aleg pt ca nu pot.
  4. oja = nuante de rosu (mai folosesc si altele, asta e preferata) ; machiaj = nu folosesc ce-mi place ci culori care-mi stau bine, datorita varstei nu-mi mai permit luxul de a folosi de exemplu verdele, imi inaspreste trasaturile si ma imbatraneste mai rau. Folosesc portocaliu, galben, mov, combinatii intre ele. haine = aici sunt papagal, dar ador portocaliul, verdele si rosul, nici aici nu pot alege intre ele.
  5. parintii, ambii m-au influentat la fel de mult, nu pot nominaliza doar unul
  6. gatesc de placere si mi-am dat seama ca nu stiu care e reteta mea preferata, daca mai demult aveam  una, acuma nu stiu, mult prea multe imi plac, dar sunt o supista convinsa, imi place supa cu galuste de gris
  7. nu am participat la campanii de testare 
  8. fata, corp, unghii
  9. nu-mi place contrastul mare intre sprancene si nuanta parului si a pielii (sprancene vopsite nepotrvit sau tatuate). 
  10. da, filmul THE NOTEBOOK m-a facut sa plang foarte tare, cu suflat de nas, ochii rosii :))
  11. absorbante, actele, crema de galbenele, advil, parasinus, plasture, fasa elastica, periuta de dinti si pasta de dinti, prosop, ochelarii de soare, (daca e vara) haine subtiri si un rand de haine groase, (daca e sezon rece) hainele de sezon cate intra in valiza dupa ce am pus primele pana la haine :D
   Draga Blue Roses astept sa vad ce zici :P.

  Pasez aceste intrebari.....ma mai gandesc

17 iulie 2012

clatidiada 2 - Sufleu de clatite

 V-am spus aici despre inscrierea la clatidiada bloggerilor culinari. Mi-am incercat norocul si eu care nu a intarziat sa apara. Am primit minunata tigaie pentru clatite de la Fissler in colaborare cu Gateste Sanatos.
 In ziua in care am capatat-o am si bagat-o in probe, sunt multumita de ea, clatitele nu se prind daca se foloseste ulei la fiecare a doua-a treia clatita facuta, se spala foarte usor, este mai grea decat tigaile de clatite teflonate consacrate, ceea ce este bine. Totusi pentru mine este un mic incovenient faptul ca este grea, din aceasta cauza nu le pot intoarce in aer, trebuie sa folosesc o spatula. Si ca sa fie aproape perfect, tigaia are pe spate si o reteta de clatite, ii va veni randul si ei.
  Revenind la testare, eu am facut Sufleu de clatite:

necesar:
- tava rotunda de tort cu fund detasabil
- unt pentru tava
- 25-30 clatite normale
- 6 galbenusuri
- 170 g nuca macinata
- 100 g zahar
- 250 ml smantana pentru frisca
- 1 lingurita esenta de vanilie
- gem de caise ar fi ideal daca nu si de altceva

  • tava se unge cu unt cat sa ramana alba pe margini
  • se freaca galbenusurile cu zaharul pana-si dubleaza volumul, se adauga esenta de vanilie, smantana si nuca
  • clatitele se taie fidea si se presara o parte din ele in tava, asa imprastiate
  • se pune jumatate din crema de nuca, se presara inca o parte din fideaua de clatite si se adauga restul de crema de nuca, se pune capac cu diferenta de fidea ramasa, ultima parte sa fie doar din cateva bucati, nu mult.
  • se da la cuptorul incalzit la 150 grade Celsius timp de cca 40 de minute si nu, nu se usuca daca aceasta este intrebarea, focul este destul de slab
  • se scoate sufleul si se lasa la racit, se serveste cu gem/dulceata de caise

PS cel mai mult mi-a placut felia de sufleu ramasa la frigider, era asa racoritoare...perfecta

   POFTA BUNA!!!
      ....si multumesc Gateste Sanatos si Fissler

13 iulie 2012

tarta fresh

 



   Pe canicula asta nu prea-mi vine sa gatesc ceva, sa aprind aragazul, dar pofte tot am, mai ales de dulce. Si daca tot se poarta cheescake-urile, am zis sa fac si eu unul.






Blat:
  • 250 g biscuiti la alegere
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura cacao
  • 80 g unt
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
   Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si i-am presat. 
   Untul l-am pus pe foc si l-am topit, impreuna cu apa, zaharul, zaharul vanilinat si cacaoa, cand s-a topit untul am adaugat cam o lingurita de esenta de rom. Se ia cratita de pe foc si se adauga in compozitia de unt, biscuitii faramitati, se omogenizeaza bine, va iesi un bulgare mare de biscuiti.

   Am pus hartie de copt intr-o forma de tarta si am aranjat blatul de biscuiti in asa fel incat sa acopere foarte bine peretii formei. Se preseaza bine pentru a avea tinuta. Se da la rece pana faceti crema.

Crema:
  • cca 250 g branza dulce de vaca
  • cca 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilinat
  • zahar brun dupa gust
   Am pus cantitati aproximative deoarece le puteti pune dupa ochi si gust. 
   Branza dulce se paseaza bine pana devine mai cremoasa, se adauga mascarpone, zaharul vanilinat si zaharul brun dupa gust. Eu nu mananc foarte dulce, asa ca am pus doar 2 linguri. Aceasta crema am asezat-o peste blatul de biscuiti si am dat iar la rece.
   

   Intre timp am scurs de suc niste coacaze din cele puse pentru la iarna. Fructele bine scurse le-am asezat peste crema de branza, iar din suc am facut o gelatina conform instructinunilor de plic si am adaugat peste fructe. Am mai lasat la rece pana s-a intarit gelatina si apoi ne-am pus la treaba, adica pe mancat.





               POFTA BUNA!!!

10 iulie 2012

omizi delicioase



 Cotrobaind eu pe aici am dat pste aceasta minunata paine....sau minunatele omizi, foarte haioase pentru copii. Trebuia sa le incerc asa ca uitati numai ce mi-a iesit:






Ingrediente:  
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata (7 sau 10 g)
  • 30 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura coaja de lamiae rasa
  • jumatate de lingura de sare
  • 1 ou
  • 1 albus de ou

Pt decor:
  • 1 galbenus de ou
  • o lingura de lapte
  • cateva stafide

Preparare:
  • laptele se incalzeste intr-o oala, se adauga untul si se lasa la topit
  • faina se cerne de 2 sau 3 ori, se adauga drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si coaja de lamiae
  • se adauga laptele cu untul si se mixeaza  pana la omogenizare, cam 5-10 minute
  • se acopera recipientul cu folie alimentare si un prosop si se lasa aluatul la loc cald pentru dospit
  • intre timp se incalzeste cuptorul la aproximativ 160-180 grade Celsius (foc mediu) si se pregateste tava cuptorului cu o hartie de copt
  • cand aluatul si-a dublat volumul, se ia putin la framantat pe masa de lucru infainata
  • se formeaza din aluat un rulou, se taie in 8 bucati, fiecare bucata se imparte in 5 bucati mai mici. Din acestea se formeaza bile mici de aluat care se aseaza strans una de alta pe tava ca in poza
  • galbenusul de ou se amesteca cu o lingura de lapte. Cu aceasta compozitie se pensuleaza omizile
  • am pus cate 2 stafide pe fiecare omida, drept ochi
  • se dau la copt pentru aproximativ 25 de minute
  • la gata se lasa la odihnit pe un gratar







   Sunt ideale pentru un mic dejun insotite de o ceasca cu lapte sau cafea.

   POFTA BUNA!!!

Clatidiada bloggerilor culinari.

   Gateste sanatos organizeaza o campanie marca " Sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate " , in care este vorba de testarea tigailor marca Fissler .
  In ce consta aceasta campanie? Pai ne inscriem, primim tigaia gratis si in maxim 7 zile trebuie sa facem o reteta de clatite cu aceasta tigaie care trebuie testata si ne spunem impresiile pe blog. Foarte simplu. Pentru detalii intrati aici, ca sa fiti siguri ca ati facut tot ce trebuie.

   Campania se desfasoara pe perioada 09-19 iulie 2012.

   Sper sa am inca sansa la tigaie ;)

5 iulie 2012

rosiile autohtone

   Astazi vin cu un articol care se tot plimba atat pe internet pe diferite bloguri, cat si pe mail (eu am primit aceste informatii pe mail si cercetand mai mult am gasit acelasi articol preluat si pe bloguri sau invers :P). Dupa cum bine stim deja, de foarte mult timp nu mai mancam sanatos chiar daca ne dorim acest lucru. Suntem inselati cu nerusinare de producatorii autohtoni si de cei straini. Toate fructele si legumele arata perfect de parca ar fi de plastic, cand le vad ma duc cu gandul la copilaria mea, vremuri in care batranii nostrii aveau prin sufragerii acele cosuri cu fructe de plastic.
   Va las sa lecturati si dvs. acest articol.


Atentie la rosiile cu mot (tuguiate)


  Roşiile de pe tarabe arată impecabil, dar au tot mai puţine calităţi nutritive. Cercetătorii ştiinţifici atrag atenţia că pot fi chiar dăunătoare sănătăţii. Şi, culmea, cele mai periculoase sunt roşiile care au invadat în acest sezon pieţele: cele cu moţ, fără codiţă, de mărime medie.
  După o iarnă grea şi lungă, când am mâncat numai roşii de import, de cele mai multe ori fără gust şi miros, iată că a venit şi vremea tomatelor autohtone. Sunt pline tarabele în pieţe cu maldăre de roşii cu moţ frumoase şi gustoase si ce ne atrage cel mai mult, româneşti! Din grădinile ţăranilor noştri. Adică, gândim noi, naturale şi pline de vitamine.
  Ei bine, nu mai e demult aşa, întrucât, pentru a face bani mulţi şi cât mai repede, ţăranii stropesc legumele cu tot felul de substanţe care să le stimuleze creşterea şi care să le facă aspectuoase.
  Din păcate însă, aspectul ia locul calităţilor nutritive. Cele mai “la modă” soluţii sunt ETHREL (o substanţă care coace roşia forţat) şi 2.4 D (un erbicid care stimulează activitatea hormonală).
 “Din dorinţa de a câştiga bani rapid, producătorii folosesc tot felul de substanţe şi tehnici ca tomatele să se coacă urgent. Astfel de substanţe folosite în exces, după ureche, fac mai mult rău legumelor,care îşi pierd din calităţile nutritive”, ne-a declarat Floarea Burniche, cercetător ştiinţific în cadrul Staţiunii de Cercetare Experimentală din Buzău.
  Potrivit acesteia, roşiile cu moţ sunt cele mai periculoase, “pentru că sunt tratate cu mult ETHREL, moţul fiind chiar o malformaţie a fructului. Acesta ascunde, de altfel, mult erbicid. Din această cauză nici nu au codiţe, pentru că sunt arse”, a adăugat Floarea Burniche.
  Prin urmare, specialiştii ne recomandă să cumpărăm roşii pe ciorchine verde, “pentru că sunt cel mai puţin tratate. Când codiţele sunt uscate, înseamnă că roşiile au fost stimulate cu prea multă substanţă”, a încheiat Floarea Burniche.

  Si acum, cateva probleme de actualitate:

   Pietele sunt invadate de tomate asa zis “romanesti” (de fapt tot hibrizi F1 din import, lemnosi), la care se adauga stimularea cu hormoni sintetici in exces. Nu insist asupra efectelor nocive ale hormonilor sintetici asupra sanatatii. 
  Aceste tomate se recunosc usor: Sunt “tuguiate”, iar daca sunt taiate transversal, nu au seminte sau au numai rudimente de seminte, prezinta goluri, iar gustul este neplacut dulceag, nespecific tomatelor traditionale. Producatorii nu vor sa piarda nici o floare, si stimuleaza prin cufundarea inflorescentei in stimulent (Tomaset, Tomafix, etc.) in concentratie mare. Stimularea se face in concentratii slabe si numai cand este nebulozitate si frig. Cel mai sensibil in aceste conditii este polenul, care isi pierde germinatia, iar in absenta acestuia, stimulentul determina cresterea ovarului in afara fecundarii, si de aici lipsa semintelor la fructele stimulate. 
Nenorocirea este ca se stimuleaza chiar si cand sunt conditii optime, pentru ca au indus consumatorilor ideea ca acestea sunt rosiile romanesti. Am intrebat o taranca de ce face asa ceva, si mi-a raspuns sincer, ca altfel nu le vinde. 

 .....