13 iunie 2013

chec cu miere si nuca


Chec de post

  Acest chec este foarte usor de facut si recomandat in perioada postului, pentru cine tine. Nu necesita arta in ale bucataritului si nici cunostinte multe.




Ingrediente:
  • 100 g nuci macinate
  • 250 g faina
  • 125 g zahar
  • 125 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri miere de albine
  • 1/2 lingurita cu bicarbonat
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • 1/2 lingurita cu praf de copt
  • un varf de lingurita cu sare
Preparare:
  1. amesteca la bain marie apa cu uleiul, zaharul si mierea pana se topeste zaharul. Adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie/otet. Se opreste focul si se incorporeaza nucile macinate.
  2. incorporeaza faina cernuta, sarea si praful de copt.
  3. compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, sau forma de silicon. 
  4. se lasa la cuptorul incins la foc moderat cam 45 de min sau mai mult. Faceti proba cu scobitoarea.



 Va iesi un chec inchis la culoare datorita nucii, dar si foarte gustos.

Pofta buna!!!

10 comentarii:

  1. Imi place checul la modul general, acesta arata extrem de apetisant, trebuie sa incerc si eu reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine, sigur a fost tare delicios!

    RăspundețiȘtergere
  3. va multumesc. Desi nu are ou, a fost foarte bun, initial era sceptica dar m-am inselat. Nuca ii da un gust deosebit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dintre toate dulciurile existente cred ca checul imi place cel mai mult, am o slabiciune pentru el, as manca numai chec toata ziua iar al tau arata delicios. O sa incerc si eu reteta, sper sa imi iasa la fel de bine!

    Pop Culture&Fashion Magic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sara draga, eu zic ca-ti va iesi, pt ca e atat de simplu de facut, doar sa ai timp sa incerci. Bine ai venit pe blogul meu.

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. da, asa este, e o reteta buna pt perioada postului

      Ștergere