12 mai 2015

Supa de spanac cu tagliatelle de omleta



    Ce pot spune?  E gustoasa, se face usor si repede. Inca putem profita de roadele primaverii si nu numai.

Ingrediente:
·       450-500 g spanac curatat
·       80 g slanina afumata
·       3-4 fire ceapa verde
·       2 catei de usturoi
·       1/2 lingurita boia de ardei dulce
·       2 oua si 1 galbenus
·       1 legatura de marar
·       200 g smantana
·       Sare si piper

    Spanacul se oparaste si se taie marunt. Se taie slanina bucati mici si se rumeneste, 

se adauga ceapa verde tocata marunt,
se lasa la inmuiat si se aduga boiaua, se stinge repede cu apa fierbinte, cca 1,5-2 l si se adauga spanacul. Acum se potriveste gustul de sare si se lasa sa dea cateva clocote. Intre timp se face o omleta din cele 2 oua, se adauga sare si piper si jumatate din cantitatea de marar tocat
. Omleta se prajeste sub forma de clatite, foarte subtire foaia, ies cam 2 omlete, depinde de diametrul tigaii.

Se ruleaza fiecare omleta, precum o clatita si se taie fasii de 0,5 cm latime (tagliatelle).
Se adauga omleta la ciorba si se mai lasa sa clocoteasca pt 3-4 min pt a se imprieteni aromele. Se ia oala de pe foc si se adauga mararul tocat marunt si se pune capacul, se lasa la infuzat. Intre timp se bate galbenusul cu 2 linguri de apa rece si cu smantana, se adauga 2 poloice din supa si usturoiul pisat, se omogenieaza bine si se aduga galbenusul la ciorba.

    Cam asta este supa mea de spanac usoara si gustoasa, pe care fiecare si-o acreste cu ce considera. Voi cum o faceti?


Pofta buna!!!

4 comentarii:

  1. chiar interesanta reteta, o sa o fac!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am facut niciodata cu fasii de omleta.. doar cu ou batut.. Buna trebuie sa fie si in varianta asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, cat de fain arata! Acum vreau :)
    www.descude.com

    RăspundețiȘtergere