31 decembrie 2011

superstitii la sfarsit si inceput de an!!!!

   Va doresc un 2012 infloritor si imbelsugat.

 sursa


   Si ca sa pasim cu zambetul pe buze in urmatorul an, va delectez cu ce am primit pe mail.
 

S-a varsat sarea – o sa te certi

S-a varsat zaharul – o sa te impaci

S-a varsat cocaina – o sa ai halucinatii si vedenii fantasmagorice

Vi se zbate ochiul – vrea sa scape

V-a cazut sapunul – se va intampla ceva neasteptat

Randunelele zboara foarte jos – va fi ploaie

Vacutele zboara foarte jos – s-a varsat cocaina

A plesnit oglinda – O sa vi se intample ceva rau

A plesnit elasticul de la chiloti – o sa vi se intample o rusine mare sau o rusine mica

A plesnit prezervativul – mai bine plesnea oglinda

A trecut pisica neagra prin fata – asteptati sa va plesneasca prezervativul, dorindu-va ca mai bine sa fi plesnit oglinda

A cazut o stea – pana si stelele se impiedica, puneti o dorinta

Va mananca palma stanga – o sa primiti bani, si o sa va manance nasul

Va mananca palma dreapta – vedeti un dermatolog, aveti raie

Va mananca nasul – veti da chef, daca v-a mancat palma stanga

Va mananca fundul – o sa vi se intample o aventura

Va mananca organul sexual – veti cauta doctorul

Nu vi s-a deschis parasuta – v-a mancat in fund, mai ales ca v-a crapat si oglinda

Va intalniti cu cosarul – ati baut la crasma pana la 3 dimineata

Va intalniti cu o gravida – te bucuri ca nu ti-a plesnit prezervativul



LA MULTI ANI!!!!

30 decembrie 2011

Leapsa muzicala

   ...este prima data cand particip la leapsa, care mi-a venit de la sakura. Ideea este sa facem un top al pieselor muzicale care pe parcursul anilor au lasat o amprenta in viata noastra, fiind asociate cu anumite evenimente petrecute pe parcursul vietii noastre, placute sau mai putin placute, nu este vorba de o muzica favorita. Asa ca mi-a luat ceva timp sa-mi rememorez viata, lucru pe care-l fac de o saptamana incoaci' dar nu la un nivel...sa zicem muzical.

1.

hmmm, cu aceasta muzica am pasit in adolescenta mea promitatoare, intram la liceu, eram mare si la propriu si la figurat, dintre toate clasele de a IX a, eu eram cea mai tare :D, ma stiau toti deoarece aveam deja un frate in clasa a XII a.

2.

Cand eram eu la liceu, inca se mai facea practica scolara si ne trimiteau la cules de legume, fructe, facut curat in parcul scolii etc, diferite activitati in functie de sezon, a fost minunat mai ales cand chiuleam si ascultam in delir aceasta piesa nou aparuta, pe un casetofon purtat pe umar de smecherul clasei paralele :))

3.

Pe vremea cand aveam si eu 18 ani si ma despartisem de primul meu prieten stiam in teorie ca dupa o despartire trebuie sa suferi. Suferisem eu o noapte dar dimineata camd m-am trezit deja mi-a trecut si parca aveam mustrari de constiinta, asa ca timp de vreo 5-7 zile ma chinuiam din tot sufletul meu sa plang pe piesa asta, mi se parea potrivita tare :))

4.

la ascultarea acestei piese ma duc cu gandul la doua mari iubiri, nu ale mele, e vorba de iubirea dintre bunicii mei timp de 79 ani (au avut atatia ani in care sa se bucure de iubire si nu i-a despartit nici macar moartea, s-au dus unul dupa altul) si de iubirea dintre parintii mei...

Aici inchei mica mea leapsa, mai sunt si altele dar care as prefera sa ramana in intimitatea mea.
Si aici si acum ar trebui sa pasez sarcina mai departe.....:
LiMihaSimonaDiaMarOanav_tinaSimona VDiverseAndreea (Tomata cu scufita) si cam atat.

Distractie placuta.

PS nu reusesc sa fac sa apara videoclipurile nu link-ul :(, cine stie sa ma ajute, va rog.

ACTUALIZARE

Am uitat cea mai importanta piesa, cea pe care ma curta prietenul meu si de atunci ador piesa

24 decembrie 2011

Sarbatori fericite cu o cafea buna

   M-am gandit mult daca sa fac aceasta postare sau nu si am ajuns la concluzia ca ar fi indicat sa o fac, pentru voi, putinii mei cititori, pentru ca meritati asta chiar daca eu nu sunt adepta acestor lucruri. Eu vad sarbatorile ca pe ceva intim, petrecute cu familia in liniste si daca e cu putinta sa incercam sa ne reculegem; nu sa stam sa scriem sms-uri, mailuri etc. pentru ca asa cere eticheta si nu ne incadram in tipar.
   Asa ca, desi e contrar principiilor mele, chiar va doresc ca in aceste zile libere pe care la aveti, sa incercati si sa reusiti sa va odihniti, sa profitati de iarna asta care a venit/sau vine si sa faceti miscare pe partie, pe derdelus sau intr-un parc, sa incercati sa va imbogatiti spiritual citind sau mergand la un spectacol, toate aceste lucruri ne reincarca bateriile, ne rup de problemele cotidiene, ceea ce duce la un psihic  mai bun, o armonie interioara care la randul lor duc la o sanatate fizica.
  Nu pot sa zic traditionalul "sa fim mai buni de sarbatori" pentru ca ar insemna sa fim ipocriti, trebuie sa fim noi tot anul si sa incercam sa ne schimbam in bine si sa evoluam cu fiecare zi care trece, sau daca nu se poate, atunci sa fim cum am zis, doar NOI, sa nu afisam acea falsa smerenie si bunatate.
  Si pentru ca zilele libere inseamna si petrecere si dimineata ne dorim o cafea pentru inviorare, am furat cateva retete de cafea de pe o cutie de cafea pe care vi le transmit, nu sunt testate, daca cineva le-a facut sau le face, rog sa-mi spuna cum a iesit.

Cafea braziliana
Peste cafeaua proaspata preparata, se adauga o cantitate egala de cacao fierbinte, se amesteca usor pana se omogenizeaza si se pune zahar dupa gust.

Cafea vieneza
In pahare incalzite in prealabil turnati cafea proaspat preparata, indulciti dupa gust, adaugati un praf de scortisoara si amestecati. Apoi, acoperiti delicat cu smantana proaspata, care va ramane la suprafata. Se serveste fierbinte.

PS. asta am sa-mi fac de dimineata, treeeebuie sa fie buna.

Cafea irlandeza
Pentru preparare aveti nevoie de 12 ml whisky, 5 ml Kahlua (este   un lichior mexican, cu aromă de cafea. Este produs pe bază de rom și are 26% alcool în volum. Sursa aici)  , cafea, frisca si crema de menta. Turnati cafea fierbinte peste whisky si Kahlua, ornati cu frisca si crema de menta si decorati cu o cireasa (cred ca acum iarna merge si fara cireasa).


Cafea mexicana
Pentru preparare aveti nevoie de cafea fierbinte, 80 ml de sirop de ciocolata, un praf de scortisoara, 2 lingurite de zahar si 50 ml de lapte proaspat. Peste cafeaua fierbinte se adauga siropul de ciocolata, zaharul si laptele apoi se amesteca, dupa care se presara praful de scortisoara si se serveste imediat.


Cafea arabica
Cafea proaspata preparata, 2 lingurite de zahar, 1 praf de vanilie, 1 praf de scortisoara si frisca proaspata. In timp ce preparati cafeaua, adaugati zaharul si vanilia dupa care amestecati si luati cafeaua de pe foc. Se garnisetse cu frisca si scortisoara.


Eu sunt o mare "cafengista" si acum insirand aceste retete sa stiti ca-mi ploua in gura. In timp, trebuie sa probez si eu din fiecare, mai greu cu acel lichior, dar poate-i vine si lui randul.


Sa va distrati bine de anul nou ca apoi ne paste iar un an de munca si stres :D .

18 decembrie 2011

pancake a la Regele Bucatarilor

 Pentru micul dejun de astazi am facut pancake dupa reteta lui Buddy Valastro din emisiunea Regele Bucatarilor de pe TLC.



 Ingrediente: - 1 cana 1/4 de faina
                   - 1 plic zahar vanilat
                   - 2 lingurite praf de copt
                   - 1 ou batut
                   - 2 linguri unt topit
                   - 1 cana lapte


   Se amesteca toate, va iesi un aluat ca o smantana.


  Se pun la prajit sub forma de gramajoare sau in tigai sub diferite forme, a mea este de ursulet, cumparata din Jysk. 

  Ursuletii i-am stropit cu sirop de zmeura (am vrut sa-i servesc impreuna cu frisca dar mi-am dat seama ca nu mai aveam asa ceva in casa :P )

   
     Am facut si varianta simpla de gramajoare, pe care le-am servit cu dulceata de macese.



  Pancake cu banane

Am taiat o banana pe lungimea ei, apoi fiecare bucata am injumatatit-o, le-am trecut prin aluat si apoi le-am pus la prajit in tigae. Mie mi-au placut enorm de mult.


   POFTA BUNA !

14 decembrie 2011

tort de ciocolata si vanilie

  Sambata 10 decembrie i-am tinut ziua nepotelului meu. Asadar si prin urmare a lui mama, a mea cumnata, m-a rugat sa o ajut cu tortul si cum puteam eu sa o refuz...mai ales ca era vorba de nepotelul meu. Praslea are si pretentii, cica vrea ceva cu poza lui, apoi nu ne-am mai dus la cofetarie doar pentru o poza ca de, e scump, e criza si la noi si i-am zis ca-i facem ceva cu Cars. Asta implica si putina arta, cum eu nu am mai facut chestii de genul ci doar torturi cu aspect clasic, a trebuit sa-mi implic si prietenul, care are cunostinte in ale artelor.
  Vedeti si voi ce ne-a iesit, e tort cu multe moase :))


 Si sa incepem cu inceputul, el este ajutorul de baza si sarbatoritul


...si avea facuta si freza :D , valvoi :))

Am facut doua blaturi din cate 6 oua fiecare, simple ca aici.

si alte doua blaturi de cacao care se fac ca cele simple cu deosebirea ca se mai adauga cacao (am pus la 6 oua 2 linguri de cacao) in functie de cat de negru doriti blatul si de cat de intensa este culoarea din cacao.


aici sunt toate blaturile pregatite pentru crema


 Se face crema de ciocolata ca aici, eu/noi am dublat-o deoarece am pus-o pe doua din blaturi.
 Am facut si crema de vanilie, care a fost pusa la mijlocul tortului.





Cu frisca am umplut maginile tortului.
 Partea superioara de decor s-a facut cu glazura de ciocolata de la crema de ciocolata, fara margarina :
- 6 linguri de apa
- 6 linguri de zahar
- 2 linguri de cacao
- 100 g ciocolata amaruie...si culoarea rosie s-a facut din budinca de iaurt (pt ca era roz) si am adaugat putin colorant alimentar rosu.









 Am primit multe aprecieri si culmea, tortul a fost devorat repede desi avea cam 5 kg.

 Partea de design ii apartine prietenului meu, fara el nu ar fi fost decat un tort gustos.

ciorba de pui cu legume



  Sunt o mare consumatoare de ciorbe si supe, le fac repede si dupa simt. Azi am sa va arat ciorba de pui cu legume. Ciorbele mele sunt toate pe baza de oase deoarece ies mai bune decat cele pe baza de carne. De data aceasta am folosit spate, gat si ghiare (stiu ca multa lume le arunca, mie-mi plac enorm de mult).




 Am pus la fiert oasele si legumele (mazare, patrunjel, telina, mocov, ardei gras)

legumele sunt din congelator, pastrate peste iarna



-se pun dupa gust sare si alte condimente, eu am folosit "secretul gustului" si sare, atat.
-la final am adaugat in ploaie "fulgi de ou" (se bate un ou si se adauga 2 linguite faina) amestecand fara intrerupere pentru a crea acei fulgi.

 - se mai lasa la fiert 2 minute, apoi se adauga patrunjel, se pune capacul si gata


 POFTA BUNA!!!

crema de vanilie rapida

Am o varianta foarte usoara si rapida de crema de vanilie, se face asa:
- se pregateste o budinca de vanilie concentrata: in loc de 500 ml lapte folosesc 300-350 ml, pun 5 linguri zahar si cand dezleg praful de budinca in bol adaug un galbenus de ou.
- frec 200 gr margarina pana devine ca o crema
- cand este rece budinca, o incorporez in margarina cate putin
- adaug esenta de vanilie se mixeaza foarte bine totul si gata.



Garantat va iesi o crema delicioasa si nu aveti cum sa gresiti.

12 decembrie 2011

painite vieneze



  Am luat parte la o provocare, care consta in alegerea unei retete de pe un blog alocat de catre autoarea provocarii, Ama in bucatarie. Sunt bucuroasa ca pot lua parte; si pentru ca sunt in perioada in care invat sa fac paine, am optat pentru painite vieneze.
 Avem nevoie de:
- 300 ml lapte
- 500 gr faina
- 40 gr zahar
- 40 gr unt
- 1 lingurita sare
- 5 gr drojdie uscata (eu am pus un plic de 7 gr)
Cum am procedat:
- am pus la dospit drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar, toate luate din cantitatile de mai sus.
- am incalzit restul de lapte si untul (aveti grija sa nu fie fierbinti ci doar caldute) pe care le-am amestecat cu faina, restul de zahar si sarea. La fel cum zice si autoarea blogului, aluatul trebuie framantat cam 15 minute pana nu se mai lipeste de maini, dupa care-l lasam la dospit, cam 2 ore.
- dupa ce a dospit, am luat la framantat aluatul, foarte putin, atat cat sa-l modelez.
- am facut painite, covrigi pe care le-am pensulat cu ou batut cu lapte; pe covrigi am presarat si susan


- am avut si o tentativa de corn si una de chifla








- de data asta nu am mai uitat de poza in sectiune



- am facut si o paine normala, pe care am pensulat-o doar cu ulei de masline





P.S.  am uitat sa specific timpul de coacere:
- la covrigi cca 20 min la foc mediu
- la painici cca 35 min la foc mediu
- painea si floarea din paine cam 15 min la foc puternic, dupa care inca 30 min la foc mediu.
Trebuie sa verificati totusi dupa aspect, fiecare cuptor are "smecheria" lui.

Modesta VARZA, un depozit de medicamente, partea a II a

  Am revenit cu partea a doua din "capitolul" varza.

 "Tratamente interne

* Ulcerul gastric- studii facute de mai multe echipe de medici arata ca o cura cu suc proaspat de varza, din care se bea cate un litru pe zi, vindeca spectaculos aceasta afectiune, intr-o proportie de 35-47%. Si aceasta, intr-un timp uluitor de scurt - sub doua saptamani. Alt studiu, al doctorului american George Cheney, se intituleaza chiar: "Vindecarea rapida a ulcerului pepti c la pacientii care consuma suc de varza".
Se face o cura de 10 zile, timp in care se consuma cate un litru de suc proaspat, in 2-3 reprize, pe parcursul unei zile.
Efectele vindecatoare se datoreaza in principal unui aminoacid continut de catre varza (glutamina), care stimuleaza refacerea, cresterea si dezvoltarea normala a celulelor ce alcatuiesc tesutul protector care "captuseste" stomacul si intestinul subtire.

* Polipi intestinali- studii facute in Statele Unite de catre doi cercetatori, Ernest Mario si Ah-Ng Tony Kong, arata ca sulforafanul continut de varza inhiba dezvoltarea polipilor intestinali si chiar provoaca remisia acestora. Se recomanda varza sub forma de salata, din care se consuma cate 300 de grame zilnic, in cure de 3 luni, urmate de o luna de pauza.

* Obezitate- in Statele Unite si, mai nou, in Europa, curele de slabire pe baza de varza fac adevarate furori. Cea mai populara este de departe cura cu supa de varza, cu care se obtin cele mai rapide scaderi in greutate si pe care....
nu v-o recomandam. De ce? Pentru ca hranitul exclusiv cu varza fiarta si, eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice este o tortura ineficienta pe termen lung. In schimb, consumul zilnic, macar la pranz si la cina, a cate 200-300 de grame de salata de varza cruda, poate face minuni in reglarea ponderala, e drept, pe termen lung. Varza este foarte bogata in fibre alimentare, are putine calorii, multe vitam ine si minerale, ajutandu-ne sa slabim natural.. Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata organismul de toxine, ne ajuta in regimurile disociate. Mai mult, consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata, cheia reglarii greutatii corporale..

* Adjuvant contra cancerului uterin- un miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin in stadiul I (unu) a presupus consumul unui extract de varza, care contine o substanta denumita I3C (prescurtarea de la indol-3-carbinol).
Dupa 12 saptamani de administrare analizele au aratat ca la 47,5% dintre femeile care au beneficiat de experiment celulele maligne au disparut, neoplasmul inregistrand remisie completa. Prin comparatie, la nici una dintre pacientele din grupul de control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a inregistrat remisia cancerului. Contra acestei afectiuni se recomanda o cura de 3-4 luni, timp in care se consuma suc foarte proaspat de varza, din care se beau 600-800 de ml pe zi.

* Adjuvant contra cancerului la sân- mai multe studii de medicina experimentala arata ca tratamentele cu compusii pe baza sulf prezenti in varza determina remisia tumorilor maligne mamare, intr-un procentaj de cel putin 40%. Ca adjuvant contra acestei afectiuni, se recomanda consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa. Suplimentar, se tin cure de cate 4 saptamani, in care se consuma cate un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara.

* Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza- cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Hawaii, Statele Unite, au evidentiat faptul ca unii compusi din varza impiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma periculoasa a acestuia), catre vasele de sange si catre tesuturi. De asemenea, varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor. Se recomanda consumul de varza sub forma de salata, cate 300 de grame zilnic, vreme de macar trei zile pe saptamana.

* Constipatia- cel mai simplu tratament este consumul de varza murata, macar 200 de grame pe zi. In varza murata se gasesc asa-numitele "bacterii prietenoase", care combat constipatia prin reglarea florei intestinale. Apoi, varza murata este bogata in fibre alimentare, de unde si efectul ei de "matura" a colonului, din care extrage prin absorbtie toate reziduurile si apoi ajuta la eliminarea lor prompta.

* Surmenaj fizic si intelectual- consumul de varza cruda sub forma de salata este un tratament tonic extraordinar pentru sistemul muscular si pentru sistemul nervos. Bogata in vitamine si in minerale, continand substante cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care intensifica procesele de regenerare din organism, varza are efect adaptogen si anti-oboseala. Se tin cure de trei saptamani, timp in care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de grame) de salata de varza. Acest tratament este foarte bun adjuvant si contra depresiei psihice.

* Menopauza- studii preliminare arata ca un consum saptamanal de varza cruda (200 de grame pe zi, vreme de macar 4 saptamani) imbunatateste secretia hormonului estrogen si, important, regleaza raspunsul receptorilor acestor hormoni din organism. Rezultatul este instalarea mai tarzie a menopauzei, atenuarea simptomelor de inceput ale acesteia (bufeuri, transpiratie, nervozitate etc.), prevenirea si combaterea unor afectiuni specifice menopauzei, cum ar fi osteoporoza, prolapsul uterin, cancerul ovarian si uterin.

* Infectii respiratorii- varza este mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu. Toate aceste caracteristici o recomanda in mod special ca remediu pentru intarirea imunitatii. Se administreaza proaspata, sub forma de salata, cate 3-400 de grame pe zi, la bolnavii cu infectii respiratorii, pentru a sustine si pentru a grabi procesul vindecarii. Persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente..

Tratamente externe

* Arsuri de gravitate mica si medie- se fac spalaturi si se pun comprese vreme de 15 minute, cate 2-3 pe zi, cu suc proaspat de varza. Are efect antiinfectios, ajuta la o vindecare mai rapida si estetica, previne formarea cicatricelor cheloide.

* Rani care se vindeca greu- se pun zilnic comprese cu suc de varza, care se tin vreme de o ora, dupa care se lasa zona tratata sa se usuce la aer inca o ora. Studiile arata ca prin mecanisme inca prea putin cunoscute (se presupune ca varza contine substante stimulatoare ale cresterii anumitor tesuturi), procesul de vindecare al ranilor este mult accelerat, scade riscul de infectie, semnele care raman dupa vindecare sunt mult mai putin vizibile.

* Eczeme infectioase, infectii fungice- frunzele de varza proaspat zdrobite cu ciocanul pentru snitele se pun pe zona afectata, apoi se aplica deasupra un nailon, care se fixeaza cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasa sa actioneze vreme de 4 ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se zvante la aer, macar 45 de minute. Aplicatia se face pana la vindecare. Compusii pe baza de sulf din frunzele de varza au o puternica actiune antiseptica asupra bacteriilor si a ciupercilor parazite.

* Cancer de piele- se pune zilnic si se tine vreme de 4-6 ore pe zona afectata o cataplasma din frunze de varza, identica cu cea prezentata anterior, la tratamentul eczemelor. Foarte multe persoane cu epiteliom bazocelular si spinocelular au beneficiat de uimitoarele efecte ale acestui tratament simplu, dar care da rezultate acolo unde cele mai savante si invazive metode de tratament dau gres.

* Entorsa, luxatii - se pun pe zona afectata frunze de varza bine zdrobite (cu ciocanul pentru snitele) si se leaga cu o fasa. Aplicatia se face vreme de 4 ore pe zi. In primele doua zile de la producerea accidentului se pun deasupra cataplasmei si pungi cu cuburi de gheata. Practica arata ca datorita acestui tratament, timpul de refacere a ligamentelor se scurteaza, durerile sunt atenuate, in multe cazuri, chiar pungile cu lichid sinovial care se formeaza sunt mult mai mici.

* Dureri reumatice- pe zona afectata, se pun dimineata si, eventual, seara, frunze de varza bine zdrobite.
Se tin minimum doua ore. Intern, se consuma cate 1-2 pahare de suc proaspat de varza pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauza.
Tratamentul extern si intern cu varza proaspata are efect antiinflamator articular, incetineste sau chiar stopeaza procesele degenerative, ajuta la recastigarea mobilitatii articulare.

ÎNGRIJIREA PIELII

* Ten incarcat- se sterge vreme de cinci minute, in fiecare dimineata si in fiecare seara, pielea de pe obraji si de pe gât, cu un tampon bine inmuiat, din cand in cand, in suc proaspat de varza .. Aceasta aplicatie are un excelent efect de curatare a pielii, previne tulburarile de pigmentare, da un plus de stralucire tenului astfel tratat.

* Piele imbatranita- bogata in vitamina A si in vitamine din complexul B, continand substante care imbunatatesc irigatia cu sange a pielii, avand efect de curatare profunda a tenului, sucul de varza este unul din secretele saloanelor de cosmetica care obtin rezultate miraculoase. Se pun comprese cu suc foarte proaspat de varza, care se tin vreme de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza si se lasa pielea sa se usuce la aer alte 15 minute. In final se aplica o crema hidratanta.

Precautii si contraindicatii la tratamentul intern cu varza

Toate studiile facute pana in prezent arata ca efectele adverse ale tratamentului cu varza sunt foarte rare si reduse ca intensitate si se refera cel mai adesea la deranjamente digestive: balonare, usoare colici abdominale, in cazuri foarte rare diaree. Celor care au un sistem digestiv sensibil la varza li se recomanda consumul de condimente cum ar fi chimenul, anasonul, feniculul, care sunt un adevarat antidot la astfel de probleme.
Varza va fi consumata cu prudenta, la inceput in cantitati foarte mici, de persoanele care sufera de colita de fermentatie, care s-ar putea sa nu suporte varza cruda ori pe cea murata, ci doar pe cea fiarta.
Persoanele cu hiper si hipo-tiroidie vor consuma, de asemenea, cu prudenta varza, consumand-o la inceput in mai cantitati mici.

VARZA ROSIE 







 


Este, practic, aceeasi specie ca si varza alba, fiind o varietate a acesteia. Dincolo de infatisare, intre varza rosie si cea alba mai sunt insa si alte diferente, invizibile cu ochiul liber, dar extrem de importante. De pilda, spuneam despre varza alba ca are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele. Ei bine, varza rosie contine de pâna la... 6-8 ori mai multa vitamina C decat surata ei alba, fiind un adevarat concentrat din aceasta vitamina. Apoi, pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume au un rol foarte important ca medicament. Asadar, tinand cont ca modalitatile de preparare ale verzei rosii sunt perfect identice cu cele prezentate la cea alba, sa vedem in continuare cateva recomandari terapeutice extrem de importante :

* Alzheimer- antocianii, adica pigmentii rosii din aceasta varietate de varza, fac adevarate miracole in prevenirea si in combaterea degenerarii celulelor din sistemul nervos central. Se administreaza salata proaspata, cate trei sute de grame pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.
Inca nu se stiu foarte multe lucruri despre capacitatea tratamentului cu varza rosie de a restabili functiile cerebrale alterate de Alzheimer, insa efectul de prevenire si de incetinire sau chiar de blocare a evolutiei bolii cu ajutorul verzei rosii este cert.

* Febra- se administreaza salata de varza (150 de grame) sau sucul de varza (100 ml) de 2-3 ori pe zi. Continutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajuta inima si sistemul cardiovascular sa reziste cu succes temperaturii ridicate, catalizeaza actiunea sistemului imunitar, care este principalul "beneficiar" al acceselor de febra.

* Alergia- este prevenita de o cura cu salata de varza rosie cruda (ori chiar murata) pe timpul iernii. Se consuma 200-300 de grame zilnic, pe o perioada de timp de 3 luni, urmata de alte 3 saptamani de pauza, dupa care se poate relua. Bogatia de vitamina C si de antioxidanti din aceasta leguma ajuta la reglarea reactiei sistemului imunitar la interactiunea cu factorii externi.  "

 Mie mi s-au parut foarte interesante si utile aceste informatii. Astept parerile voastre. Cine a simtit efectele verzei??? 



6 decembrie 2011

sandwich cu varza si carnati


   Da, ati citit bine, in ultima mea calatorie, satula fiind de traditionalele pachete de drum, am facut pentru mine sandwich cu varza calita. Facusem pentru pranz varza calita cu carnati si mi-am zis sa le folosesc si in pachetul pentru dum.


 Am procedat asa:  am pensulat cele doua felii de paine cu ulei de masline, am pus un strat de carnat feliat, unul de varza calita si unul de cascaval, dupa care am lipit feliile si le-am pensulat si pe exterior cu putin ulei de masline, pentru a fi crocante, deoarece le-am bagat la sandwich maker.













Au fost foarte bune.